Mágneses terápia gépek

PlatiuMed MAG 204

 • Ez a termék a magas és alacsony frekvenciájú, mágneses terápiára használható, orvosi berendezés.
 • 4 alacsony és 4 magas frekvenciacsatornával rendelkezik; számos és személyi igényekre állítható, széles szériatartozék választékkal.
 • 69 program áll rendelkezésre úgy a magas, mint az alacsony frekvencián, a legismertebb patológiák szakkezelésére, amelyekre a mágneses mezők használata hatékonynak bizonyult. A kezelés időtartama és frekvenciája gyárilag be van állítva. A berendezés két, egymástól eltérő kezelés alkalmazási lehetőségével van ellátva, amelyeket egy időben lehet végezni.
 • Egyszerű használati módja miatt ideális megoldás szakmai és háztartási használatra.
 • Az új, Dual rendszer működési frekvenciái lehetnek:
  – 100 Hz. és 100 Gauss, alacsony frekvencia;
  – 150 KHz. magas frekvencia magas szintű performancia eléréséhez.
 • Méretei 33,5 x 10 x 27,5 cm.
 • Az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett és CE0476 márkajelzéssel ellátott, orvosi berendezés.

Mágneses terápia Mágneses terápia Mágneses terápia

6 év garanciával.

Mágneses terápia - Gyógyítás és szépségápolás
Mágneses terápia – Gyógyítás és szépségápolás

Mágneses terápia - Gyógyítás és szépségápolás

Mágneses terápia - Gyógyítás és szépségápolás

 

PlatiuMed készülékek: PROFESSZIONÁLIS ORVOSI MŰSZEREK

Mágneses terápia - Gyógyítás és szépségápolás
Mágneses terápia – Gyógyítás és szépségápolás

A PlatiuMed mágnes-, elektro- és ultrahang-terápiás eszközök gyártásáért és folyamatos fejlesztéséért felelős vállalat, a PlatiuMed 30 évvel ezelőtt Észak-Kelet Olaszországban, Veneto tartományban alakult meg. A közelmúltban a legnevesebb olasz sportklubok felkérésére kifejlesztett MAG 206 Professional eszköz azért jött létre, hogy a játékosok expeditív rehabilitációban részesülve a legrövidebb idő alatt újra egészséges és versenyképes állapotba kerüljenek.

A gyártó célja egy olyan készülék megalkotása volt, mely a leghatékonyabb terápiák ötvözésével a komplex kezelés teljességét biztosítja, gyors eredményt érve el mind a gyógyulás, mind a sport és az esztétika területén is.

Készülékünk különböző típusú kezelésekre többféle programmal rendelkezik, melyek egyszerűen, könnyen és hatékonyan végezhetők. A magyar nyelven is elérhető, illusztrációban gazdag kézikönyveknek és a mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően a készülék kezelése felhasználóbarát. A kezelésekhez tartozó programok paraméterei, úgymint az időtartam és a frekvenciák már előre betápláltak a készülék vezérlőegységébe.

Valamennyi termékünk az érvényben lévő normatívák teljes figyelembe vételével készült és megkapta a tanúsítványt, mint orvostechnikai eszköz. (CEIEN60601; 2007/47/CE; UNICEIENISO14971:2009

Mágneses terápia - Gyógyítás és szépségápolás

A készülékek TERÁPIÁS ELJÁRÁSAI
Készülékeink többféle terápiás eljárással kezelnek, a MAG 206 Professional mindhárom technológiát magában foglalja:

 • mágnesterápia,
 • ultrahang terápia,
 • elektroterápia.

Mágnesterápia alatt az alacsony és magas frekvenciák által képzett mágneses mező terápiás célból való alkalmazását értjük. A fizikoterápia egy formája, mely hatékony, biztos kezelési mód, segítségével sok esetben elkerülhető a műtéti beavatkozás. A terápia regenerálja a sérült sejteket és újrapolarizálja a sejtmembránokat. Az elektromos mezők és a sejtek egymásra hatnak, elősegítve ezzel a fiziológiai egyensúly helyreállítását, a regenerálódást, a gyulladásgátlást, az ödéma eloszlatását. A terápia olyan esetekben javasolt, amikor különféle típusú sérülések miatt szükségessé válik a szövetek regenerálódásának ösztönzése. A mágnesterápia ismert jótékony hatásai között szerepel többek között a fájdalmak és gyulladások hatékony csökkentése, a sejtkicserélődés ösztönzése, a csonttörés esetén a gyógyulási idő megfelezése, és a csontritkulás folyamatának lassítása is.

Az ultrahang terápia során a 16 kHz frekvenciájú akusztikus vibrációt használjuk fel, mely az emberi fül számára nem érzékelhető. Az ultrahang biológiai szövetekkel való kölcsönhatása mechanikus, termikus és kémiai hatást vált ki, melyek által eredményes segítséget nyújt a krónikus és az akut problémák gyógyításában. Kavitációs hatásának köszönhetően pedig kiemelkedően teljesít a zsírbontás területén.

Az elektroterápiát, vagyis az elektromos izomstimulációt az utóbbi évtizedek kutatómunkáinak köszönhetően különböző klinikai és tudományos tanulmányoknak vetették alá a hatékonysága ellenőrzéséhez. Mérhető eredmények születtek többek között az ortopédiai és idegrendszeri területen is, így a használatát ezt követően univerzálisan elfogadták traumás esetek és krónikus betegségek gyógyítására. Az elektromos stimulációt esztétikai beavatkozásoknál is sikeresen használják cellulitisz, narancsbőr, túlzott zsírosodás stb. kezelésére. Specifikus arckezelések által ránctalanító hatással is bír. Ezen túl az elektroterápia a test esztétikai formázását segíti elő az alakformálás, a fogyasztás, a feszesítés és az izomtömegnövelés hatékony módszereként. Az erősítendő izom vagy izomcsoport izomstimulációs kezelése lehetővé teszi a célzott testépítést, a szövet táplálását kizárólag a kiválasztott területen, a test harmonikus és erős látványának elérése érdekében. Az elektroterápián belül fontos kiemelnünk az iontoforézist, amit elterjedten alkalmaznak a kozmetikában, a sportorvoslásban és a gyógyászatban, a reumatológia és a traumatológia területén is. Az Iontoforézis az a non invazív (műtéti beavatkozást elkerülő) módszer, amely leghatékonyabban képes a bőr legmélyére juttatni egy krém (gyógyászati, szépészeti vagy sportgyógyászati készítmény) hatóanyagait, illetve intenzíven elősegíti azok sejtek közötti felszívódását. A bőrre kent krémben vagy gélben a hatóanyagok ionos formái töltéssel rendelkeznek, így az áram bekapcsolásakor nagy sebességgel indulnak meg az ellentétes töltésű elektróda felé, tehát gyorsan és célzottan hatnak a kezelt területen.

Választható terápiás programok ÉS HATÁSUK

A készülékeken többféle program futtatható, többek között:

 • Programok sportolók számára.
 • T.E.N.S. és fájdalomcsillapító programok.
 • Szépségápolási programok.
 • Edzés passzív tornával.

A terápiás programok hatásai:

 • Csökkenti a fájdalmat: úgy hat, mint egy erős fájdalomcsillapító.
 • Meggyorsítja a gyógyulási folyamatot.
 • Ösztönzi a sejtkicserélődést.
 • Javítja a szövetek oxigénellátását és táplálja azokat.
 • Gyulladás csökkentés.
 • Ösztönzi az ödémák felszívódását és javítja a hajszálerek vérellátását.
 • Regenerálja az energia nélküli sejteket, szöveteket.
 • Lassítja a csontritkulási folyamatot.
 • Törés esetén megfelezi a gyógyulási időt.
 • Endokrin rendszert ösztönző hatás.
 • Stressz oldás.
 • Biztos és nem invazív terápia.
 • Nem okoz fájdalmat.

Sok specifikus fájdalomcsillapító T.E.N.S. programunk van, amely teljesen lefedi a legáltalánosabb fájdalmak listáját, pl.:

Ízületi fájdalmak (csípő, végtagok), lábközépcsont fájdalom, fejfájás, hátfájás, húzódások, végtagfájdalmak, menstruációs fájdalmak, övsömör, derékfájás, ülőidegzsába, ideghiányos izom, ízületek körüli gyulladás, isiász, izomhúzódás, íngyulladás, nyakmerevség, kéztőcsatorna fájdalma stb.

A fájdalomcsillapító kezelések eredményei különösen hatékonyak: a legtöbb esetben a megkönnyebbülés azonnal, az első kezelés után jelentkezik. Természetesen a fájdalom jellegétől függ, hogy gyorsabban vagy lassabban jelentkezik javulás.

Készülékeink a legtöbb betegségnél ellenjavallat nélkül alkalmazhatóak.

SPORT – felkészülés, rehabilitáció
A hivatásos sportolóknak a készülék alkalmazásával lehetőségük nyílik sportteljesítményük növelésére, valamint olyan izmok és izomcsoportok célzott stimulálására, melyeket a hagyományos edzés során csak elhanyagoltan vagy egyáltalán nem tudnak fejleszteni. A sport számára kifejlesztett speciális edzőprogramok kiválóan alkalmazhatóak a felkészítő edzés kiegészítőjeként, levezetőjeként. Ezen túl az elektromos stimuláció különlegesen hasznos sérülések és hosszabb pihenők esetén, mivel a végtagok mozgás nélküli edzéséhez vezet, terhelés nélkül visszaállíthatja szervezetük aktivitását, maximalizálja az izmok igénybevehetőségét, vagyis a mozgási képesség teljes visszanyerése előtt is végezhető.

Sportolóknak tehát kiemelten alkalmazható az alábbi esetekben:

 • sportteljesítmények növelésére,
 • sportbalesetek lehetőségének csökkentésére az agonisztikus felkészülések alatt,
 • kockázatnak legjobban kitett izomcsoportok begyulladásának megelőzésére,
 • izomhúzódások, egyéb mozgásszervi fájdalmak esetén,
 • mindenfajta sportsérülés esetében,
 • lassan gyógyuló sportbalesetek esetén (a készülék programjait már a mozgékonyság teljes visszanyerése előtt is használhatják, mert anélkül hatékony, hogy befolyásolná a végtagi mozgásokat).

Professzionális készülék, könnyű kezelhetőség:

Az elektródák felhelyezésére a használati kézikönyv világos illusztrációit követve, teljes precizitással és könnyen kiválaszthatók azok az izmok, vagy izomcsoportok, melyeket edzeni szeretnének.

Minden sportágra megjelöltünk néhány, heti edzésre vonatkozó táblázatot mind az érdekelt izomcsoportok, mind pedig a választandó programok tekintetében.

Készülékeink alapvető jellemzője minden sportprogram korrekt frekvenciájának tökéletes kiválasztása. A frekvenciák értékeik alapján mindig más típusú rostot stimulálnak és a professzionális sportoló számára nélkülözhetetlenné válik, hogy a program használata közben megismerheti a stimulált rostok típusát (egyszerűen elolvasva a használati utasítás útmutatásait) és így meggyőződhet magának a programnak reális hatékonyságáról.

A rendelkezésre álló tartozékok választéka minden edzési szükségletet kompletten fedez.

Mindezeken túl néhány modellnél egy készülékben két készülék áll rendelkezésre, vagyis nagyon sok idő megspórolható, ha egyidejűleg két különböző programot választunk ki és használunk (pl. az Ellenálló Erő 2 program a deltaizomra és a Sprint program a négyfejű combizomra, vagy bármilyen egyéb választott kombinációban).

A készüléknél 6 csatorna 200 intenzitásfokkal áll rendelkezésre, hogy a kezelésekhez megadja mindazt a komfortot és hatékonyságot, amelyek csak a mi modelljeinkkel érhetők el.

Készülékeink 30 év szakmai kutatásainak eredményei.

6 év garanciával.

REFERENCIÁK

A készülék alkalmazása, a több mint kétszázötven program által, lehetőséget nyújt különböző problémák kezelésére, melyek érintik az ortopédia, reumatológia, baleseti sebészet, belgyógyászat, neurológia, sebészet, bőrgyógyászat, nőgyógyászat, diabetológia, szájsebészet, plasztikai sebészet, fájdalom ambulancia, traumatológia és sportorvoslás szakterületeit.

Magyar Atlétikai Szövetség

Magyar Paralimpiai Bizottság

Bodnár József

Dr. Gógl Álmos Zalán

Rehab Rába Kft.

Szilágyi Áron

Dr. Ari Lajos

Makocsai Sándor

Dr. Erdei Edit

Promobil Zrt.

Khao Hom Egészség Szalon

Dr. Ládi Szabolcs

Barcsay András

Szabó Ferenc

Kovács Iván

Kurinfo Bad Kalma Villa

Mágneses terápia – Gyógyítás és szépségápolás
Mágneses terápia – Gyógyítás és szépségápolás
Mágneses terápia – Gyógyítás és szépségápolás