Szépségápolás

Passzív gimnasztika

A jó izomtónus hiánya olyan tényező lehet, amely elősegíti a cellulitisz kialakulását. A cellulitisz tipikusan azokon a helyeken alakul ki, ahol az izmok kevésbé használtak és alulfejlettek. Például a far tónusának hiánya miatt, az izmok, amelyek a feneket alátámasztják, könnyen megereszkednek és ezzel létrejön az a jellegzetes tünet, hogy a comb felső, külső része kiszélesedik. A farizmok megerősítésével elejét vehetjük ennek a megereszkedésnek.

A tónus csak az izmok szisztematikus használatától függ. Ha nem dolgoztatjuk rendszeresen az izmokat, megereszkednek és eltorzulnak.

Fontos ezért, hogy erősítsük az izomtónust anélkül, hogy túloznánk, vagyis anélkül, hogy megnövelnénk az izomtömeget, hiszen ezzel azt kockáztatjuk, hogy a cellulitisz által esztétikailag már károsult rész állapotát tovább rontjuk. Nagyon gyakran inkább csökkenteni, mintsem növelni szeretnénk a kezelt rész térfogatát.

Nagy hiba, hogy megszállottan igyekszünk a cellulitisz problémát kifejezetten káros gyakorlatokkal (pl. body building), vagy az izomaktivitást erősen serkentő eszközökkel megoldani.

A készülékeink által maximálisan biztosított passzív gimnasztika (melyet izometrikusnak is neveznek) túlterhelés nélkül ad tónust az izomzatnak.

Ez azzal érhető el, hogy a “Passzív Gimnasztika” programnál a készülék által kibocsátott impulzív frekvenciák ritmikusan  összehúzzák a kezelt izmot a rostok megnyújtása és azon mozgások nélkül, melyek az izomzat megnövekedéséhez vezetnek.

Ezek az izomösszehúzódások indirekt módon hatnak a szövetekben felgyülemlett folyadékra is, mintegy “lecsapolva” azt, javítva ezzel a vérkeringést is.

A Passzív Gimnasztikával az izom tónusosabb lesz, hatékonyabban dolgozik és jobban alátámasztja a szöveteket, amelyek így feszesebbnek tűnnek.